19 Kasım 2016 Cumartesi

Öykü yarışması : Fakir Baykurt Öykü Yarışması



Edebiyatseverler için öykü, hikaye ve şiir yarışmaları her zaman için teşvik edici olmuştur. Bu blogda bundan sonra öykü ve şiir yarışmaları hakkında da bilgi vermeye çalışacağım. Yarışmalara katılanlar umarım istediği başarıyı elde edip yazar olma yolunda önemli bir adım daha kat etmiş olurlar.

Sarıyer Belediyesi "Sarıyer Edebiyat Günleri ve Fakir Baykurt Öykü Yarışması" düzenliyor. Yarışmanın amacı: "İlçemiz halkının okuma-yazmaya olan eğilimini arttırmak,  edebiyatın bütünleştirici etkisiyle öğrenci, öğretmen ve edebiyatseverleri edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturmayı sağlamaktır." şeklinde belirtilmiş.

Yarışma, ortaokul, lise ve yetişkinler olmak üzere 3 kategoride düzenleniyor. Her adayın tek öyküyle katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 03 Mart 2017'dir. Öykülerinizi Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi, Şehit Mithat Yılmaz Caddesi No:85  SARIYER / İSTANBUL  adresine elden, APS, Kargo ve kurye ile gönderilebilirsiniz.

Yarışma sonuçları 03 Mayıs 2017 tarihinde açıklanacak yarışmada üç kategoride ilk üçe giren öykülere ödül verilecektir. Ayrıca her kategoride mansiyon ödülü ve yetişkin kategorisinde “Tarık Akan Özel Ödülü” verilecektir.

Yarışma sonucunda dereceye giren adaylara verilecek ödüller ise şu şekilde:

ÖDÜLLER :
Yarışmada dereceye girecek öykü sahiplerine şu ödüller verilecektir:
TARIK AKAN ÖZEL ÖDÜLÜ: Fotoğraf Makinesi

1.KATEGORİ

BİRİNCİYE: 1500 TL
İKİNCİYE: 1000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 750 TL
MANSİYON: 500 TL

2.KATEGORİ

BİRİNCİYE: 2000 TL
İKİNCİYE: 1000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 750 TL
MANSİYON: 500 TL

3.KATEGORİ

BİRİNCİYE: 5000 TL
İKİNCİYE: 3000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 2000 TL
MANSİYON: 1000 TL

Yarışmayla ilgili daha detaylı bilgiye Sarıyer Belediyesinin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
Hikaye Nasıl Yazılır? adlı yazımı okuyarak hikaye yazma konusunda yeni bilgiler edinebilirsiniz.


Paylaş

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Öykü yarışması : Fakir Baykurt Öykü Yarışması
4/ 5
Oleh

Abone Ol İlk Sen Oku!

E-postanı ekleyerek yazılarımızı herkesten önce alabilirsin.

3 yorum

yorum
avatar
3 Aralık 2016 10:28

Geçenlerde böyle bir duyuruya daha denk gelmiştim. Ortada bir ödül ya da yarışma olunca açıkçası yazamıyorum. Yazamayacağımı hissediyorum. Çünkü daha hızlı koşması için sırtına kırbaç vurulan atlar gibi hissediyorum kendimi. Bu da beni çok rahatsız ediyor.

Cevapla
avatar
3 Aralık 2016 11:39

Ödül için yazmak bana da zor geliyor. Zaten zorlamayla güzel eserler ortaya çıkmaz. Hissetmek lazım hem de en ince ayrıntısına kadar. Yine de daha önceden yazılmış eserler yarışmalara gönderilebilir diye düşünüyorum. Bir eserin tanınması, beğenilmesi yazarına gelecek adına umut verir. Bunu da maalesef şimdilik yarışmalarla yapma fırsatı buluyoruz.

Son olarak yarışmalardan gelen sonuçlar asla kimsenin ümidin kırmamalıdır. Çünkü oradaki jüri yegane edebiyat otoritesi değildir.

Cevapla
avatar
10 Şubat 2017 10:41

Sanata gönül vermiş, yazı yazmayı seven, içinden geçenleri birileri ile paylaşmak isteyen insanlarımız vardır. Bu kişilerin yazmış olduğu ya da yazmakta olduğu öyküler olabilir. Bunları yayınlanması onların yazmasını teşvik edecektir. Bir de bu kişi yarışmada derece alırsa daha verimli yazmaya başlayacaktır.
Sadece bu yarışmaya katılmak için yazmak şart değil ki. Önceden zorlanmadan yazmış olduğunuz bir öykü ile de katılabilirsiniz yarışmaya. Ben bu yarışmaları edebiyatımıza yeni, farklı eserler kazandırması açısından faydalı buluyorum. Ayrıca ortada ödül olması kaliteyi yükseltme bakımından gereklidir.

Cevapla