26 Nisan 2016 Salı

Kitap Yazma Siteleri


Kitap yazmak, bastırmak zevkli olduğu kadar zahmetli bir iştir. Bu zahmeti ortadan kaldırmak için, her zaman olduğu gibi, teknoloji imdadımıza yetişiyor. Bugün size bahsedeceğim internet siteleri kitap yazma konusunda yazar adaylarına yardımcı olmak için oluşturulmuş. Lafı uzatmadan kitap yazma sitelerimizi incelemeye başlayalım.

1. Öteki Kalem


Yazmayı sevenler için kurulmuş, hikaye, şiir, deneme ve günlüklerinizi paylaşabileceğiniz bir platform. Tamamıyla Türkçe olan site basit bir arayüze sahip. Yazılarınızı üye olduktan sonra, üye panelinden ekleyebilir, düzenleyebilir ve diğer yazarlara ait yazıları favorilerinize kaydedebilirsiniz. Ayrıca yazıları beğenerek oylama yapabiliyorsunuz. Sürekli kendini geliştiren platform yazar adaylarının yazıları başkalarına ulaştırması için güzel imkanlar sunuyor. Siteye www.otekikalem.com adresinden ulaşabilirsiniz.

2. GitBook:


GitBook 2014 yılında yazma konusuna basit bir çözüm getirmek amacıyla kurulmuş. Bu dijital platform zamanın hızlı aktığı bugünlerde yazarların işini kolaylaştırmak için yeterince iyi bir mecra olarak karşımız çıkıyor. GitBook'ta şu ana kadar şirketlere, yazarlara, politikacılara ve bilim adamlarına ait 36.000 civarında yayımlanmış kitap mevcut.

Türkçe dil seçeneği yok ama kullanıcı arayüzü basit ve birçok özelliğe sahip. GitBook ücretsiz bir platform, yalnız yazdığınız kitaplar herkese açık olarak paylaşılıyor. Kitaplarınızın herkese açık olmamasını istiyorsanız aylık 7$ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.


Kitabınızın okunma ve indirilme sayıları gibi istatistikler de kullanıcılarla paylaşılıyor. Kısacası GitBook kitap  yazabilmeniz için epey kolaylık sağlıyor.

3. Wattpad


Genç yazar adaylarının tercih ettiği ve yazdıklarını paylaştığı çok popüler bir yazar platformudur. Burada yayınladığınız bir hikaye veya kitabınızla çok popüler olma imkanına sahip olabilirsiniz. Siteyle ilgili inanılmaz rakamlar mevcut. 40 milyondan fazla kullanıcısı olan Wattpad'de kullanıcılar aylık 13 milyar dakikalarını okuyarak veya yazarak geçiriyorlar. Türkçe arayüzü ve ücretsiz oluşu yazarlar için artı yönleridir. Wattpad, yazmayı sevenlerin sosyal platformu haline gelmiştir. Yazdıklarınıza önem verirseniz ciddi bir okuyucu ve hayran kitlesi kazanabilirsiniz.

4. Book Country

Sizlere yeni siteler keşfettikçe yazıma ekleyeceğimi belirtmiştim. Yeni keşfettiğimi kitap yazma sitesi Book Country, yazarlara yazı yazma olanağı ve yazdıklarını e-kitap olarak satışa çıkarma özelliği sunuyor. 

Kitaplarınızı sitenin yazı yazma arayüzünde oluşturabilmenin yanında daha önce pdf veya microsoft word formatında oluşturduğunuz yazılarınızı da yükleme imkanına sahipsiniz. Ayrıca kitap kapağınızı da tasarlayarak kitabınızı yayına hazır hale getirebiliyorsunuz.

Yazı yazmanın yanında Book Country'de diğer yazarların kitaplarını da okuma imkanına sahipsiniz.

Sitenin Türkçe dil seçeneğinin olmaması bir dezavantaj gibi görünüyor ama kullandıkça alışıyorsunuz.




Kitap yazma siteleri arasından şimdilik sizlere önereceklerim bunlar. İleride yenilerini keşfedersem yazının devamına ekleyebilirim.



Paylaş

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kitap Yazma Siteleri
4/ 5
Oleh

Abone Ol İlk Sen Oku!

E-postanı ekleyerek yazılarımızı herkesten önce alabilirsin.

2 yorum

yorum
avatar
Adsız
17 Ocak 2022 06:15

İyi bir yayın olmuş

Cevapla
avatar
7 Şubat 2023 23:51

GİTBOOK KÖTÜ BİR SİTE BENCE KULLANMAYIN YAZDIKLARINIZI İNGE ÇEVİRİYO I HARFİNİ İ YE DÖNÜŞTÜRÜYÜYO

Cevapla